Covidtest och Fem en Fredag v15

Idag har jag varit hemma från jobbet pga symptom. Täppt näsa, småhosta, feber och huvudvärk. Så nu har jag tagit mitt andra test sen pandemin bröt ut. Är glad att jag inte behövt ta fler för det är verkligen riktigt obehagligt. Så nu återstår det bara att vänta och vila. Mysa massor med katterna och pyssla runt här hemma. Dom uppskattar att ha mig hemma åtminstone, är jämnt i närheten eller helst på mig. Himla mysigt!

Så vad passar inte bättre än veckans fem frågor för att fördriva lite tid? Denna veckan handlar det om konsumtion. Som vanligt kommer frågorna från Elisamatilda! 😀

 1. Vad för ”onödigt” skulle du köpa om du hade obegränsade resurser?
 2. Vad skulle du inte sälja i ditt hem ens för alla pengar i världen?
 3. Konsumerar du någonting mer än vad du tror andra gör?
 4. Vad är något du sällan lägger pengar på?
 5. Finns det något du köper till andra, men aldrig till dig själv?

Vad för ”onödigt” skulle du köpa om du hade obegränsade resurser?
Hm, det här är väl en definitionsfråga. Vad räknas som “onödigt”? Jag tror jag hade köpt lite burkar som fungerar bra för syrning (såna som släpper ut gaser men inte in) och lite bra flaskor för kolsyrning av egen kombucha som jag tänkte börja göra. Ska vi gå upp lite i prisklass så hade jag köpt den där hushållsassistenten jag önskar mig, en Ankarsrum!

Vad skulle du inte sälja i ditt hem ens för alla pengar i världen?
Mina katter och väggbonaden farmor har vävt. Dom är det enda som inte går att ersätta för pengar här hemma.

Konsumerar du någonting mer än vad du tror andra gör?
Haha, ja. Jag bor själv men det går åt otroligt mycket mjölk. Annars nej det tror jag inte.

Vad är något du sällan lägger pengar på?
Kläder, köper nästan aldrig kläder. Några enstaka gånger om det är något speciellt jag saknar. Men annars tar jag ofta emot begagnat från andra som rensar ut sina garderober. Bra återbruk och bra för plånboken!

Finns det något du köper till andra, men aldrig till dig själv?
Nej jag tror faktiskt inte det? Jag spenderar sällan så mycket pengar på vare sig mig själv eller andra. Lägger hellre tid och engagemang på olika sätt.

9 thoughts on “Covidtest och Fem en Fredag v15

 1. Paula 16 april, 2021 / 22:26

  Oh din stackare. hoppas du blir frisk snart oavsett vad det är!
  Katterna är ljuvliga, jag har ett par syskon på drygt tio år,kurrande värmedynor. Du har verkligen ambitioner med både syring och kambusha, jag köper färdigt, det är för mycket jobb…
  Ha en fin vårhelg

  • Anna 16 april, 2021 / 21:33

   Helt fantastiska djur katter! Ja mycket ambitioner, men för mig är det terapi att pyssla med sånt. 🙂
   Tack detsamma! 🙂

 2. A ROOM OF MY OWN 17 april, 2021 / 00:23

  mjölk dricker jag aldrig. men jag skulle verkligen behöva en ny hushållsassistent. återbruk är bra och fungerar ofta

 3. Geddfish 17 april, 2021 / 09:29

  Jag har också blivit mer åt det sparsamma håller. Lägger mycket tid ideellt.
  Min yngsta dotter håller på med kombushi och odlar eget i massor.

 4. Kina 17 april, 2021 / 11:01

  Köper också det mesta på second hand, om jag köper! Och en liter mjölk, ja den räcker en vecka minst här hos mig.
  Hoppas det är en vanligt förkylning du fått, och som går över snart!
  Krya på dig!

 5. Robert W 17 april, 2021 / 12:21

  Hoppas testet är negativt. Klart du inte kan sälja dina katter och bonaden.

 6. Karoleen 17 april, 2021 / 12:25

  Oj, jag har nog aldrig riktigt fattat grejen med kombucha. Tror jag läst att det mesta göra på äpple och det är jag allergisk mot så det kanske inte skulle vara så bra för mig ändå! Styrning är väldigt spännande tycker jag!

  • Anna 17 april, 2021 / 11:27

   Gör man egen är där inget äpple inblandat. Men tror det är någon typ av fusk och omväg att blanda i det i dom kommersiella. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *