Fem en fredag V.36

Ville testa ett nytt inslag i bloggen och sambon kom med förslaget “Fem en fredag”. Så trots att det är söndag tänkte jag att vi tar en omgång.
Veckans tema är längd! Frågorna kommer från Elisamatilda´s blogg och lyder som följande:

 1. Vad är det längsta du åkt med bil?
 2. Vad är det längsta du har sprungit?
 3. Hur lång tid tar det att göra dig i ordning på morgonen?
 4. Hur länge väntar du på någon innan du undrar var den är?
 5. Hur långt skulle du gå för att få som du vill?

Vad är det längsta du åkt med bil?
Tja, längst i tid måste vara när vi hjälpte min sambos kusin att flytta. Dom skulle från Piteå till Norrköping. Vi åkte tidig morgon från Norrköping med en lastbil från statoil. Givetvis med mindre pauser och bensträckare längs med vägen men kändes som om vi körde heeeela tiden. När vi kom fram var det till att få in deras bohag i bilen, sova ett par timmar och sen köra ner till Norrköping igen.
Längst i sträcka är nog Sell am zee i Österrike. Tror till och med jag varit där mer än en gång men i så fall har jag varit så liten att jag inte kommer ihåg!

Vad är det längsta du har sprungit?
Definiera springa?! 60 meter i skolan, under tvång, haha… Eller möjligtvis till en buss man har hållit på att missa.

Hur lång tid tar det att göra dig i ordning på morgonen?
Beror på hur bråttom jag har. Jag är den där störiga typen som snoozar femtioelva gånger och sen går direkt från sängen till bussen. Någonstans däremellan får man på sig kläderna lite hastigt. Vaken lagom till man är framme på jobbet.

Hur länge väntar du på någon innan du undrar var den är?
Det finns två alternativ. Antingen börjar jag stressa och undra en kvart innan utsatt tid. Eller så är jag den som är en kvart för sen och har inte tid att undra om var den andra parten är.

Hur långt skulle du gå för att få som du vill?
Som för så många andra beror det såklart på vad det gäller. Men är det något jag verkligen vill, bryr mig om och brinner för så kan jag gå långt! Inom lagliga gränser, haha..!

Kul grej det här, ska nog försöka få in fler. Vad tycker ni läsare? =D

Idag hade vi fiskbullar till lunch, verkar vara något man antingen gillar eller hatar. Vilket läger tillhör du?

4 thoughts on “Fem en fredag V.36

 1. Nicklas 7 september, 2020 / 12:10

  Tycker det är riktigt trevligt med liknande inlägg!
  Fiskbullar har vi alldeles för sällan.

 2. Paula 7 september, 2020 / 20:49

  Hej, här har jag inte varit förut, alltid kul med nya bloggkontakter.
  Visst är det skoj med fredagstemat, jag gillar det mycket, har varit med från början.
  Men, jag väljer att svara på din fiskbullefråga. När jag flyttade till Sverige 1978 var det för mig ett okänt begrepp, inom ett par år fick jag testa o tyckte sådär…hade lite konsistensproblem. Sen kom jag på en egen variant med fiskbullar i räksås där jag lade till spenat och riven ost och ugnsstekte dem . Det blev vändningen, och vitlöken förstås,vitlök och chili lyfter det mesta! Ha en fin höstvecka

  • Anna 11 september, 2020 / 07:23

   Ja ett riktigt kul inslag med dom där Fem frågorna! Verkar som om veckans har kommit så får nog bli ett nytt inlägg ikväll. 🙂
   Och helt ärligt, jag förstår samtliga som har konsistensproblem med fiskbullar, haha! Dom är lite knepiga på den synpunkten. Ditt tillagningssätt lätt mycket gott. Måste testas! Ändras konsistensen något?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *