Fem en Fredag V.38

Återigen söndag, veckan är slut. Jag har precis kommit hem efter en helg med massor av kattmys och egentid. Har varit kattvakt hos mamma och lämnade sambon hemma. Har haft en katt i knäet ständigt, har det inte varit den ena så har det varit den andra. ♥

Innan det är dags att krypa i säng tänkte jag skriva ner denna veckans “Fem en fredag”. Jag borde snart lägga till en 6e fråga och kalla det Sex en Söndag. Men det hade väl tolkats helt fel, haha! Som vanligt kommer frågorna från Elisamatildas blogg, veckans tema är kontraster och lyder enligt följande:

 1. Vad är det dummaste respektive smartaste du gjort den här veckan?
 2. Vad är det bästa respektive värsta du ätit under veckan?
 3. När under veckan var du gladast och när var du mest ledsen?
 4. Vad fanns för mycket respektive för lite av under veckan?
 5. Vad ser du fram emot under nästa vecka, och vad bävar du för?

Vad är det dummaste respektive smartaste du gjort den här veckan?
Det är nog samma sak faktiskt. Kan kännas ganska dumt att lägga pengar på en 3e bil när vi inte “behöver” en till och hade kunnat lägga pengarna på annat.. Men samtidigt känns det smart att passa på när chanser dyker upp. Mitt kontrollbehov sätter ofta stopp för att vara spontan så när det väl händer gäller det att ta tillfället i akt. Magkänslan är bra och jag tror att även om den kommer kosta oss en del pengar och tid så känns det som en fin investering i semestrar för många år framöver!

Vad är det bästa respektive värsta du ätit under veckan?
Bästa var absolut kokt falukorv med potatis, morötter och en fantastiskt god senapssås! Blev verkligen så himla bra om jag får säga det själv. Det värsta har nog varit resten, har varit en ganska trist vecka matmässigt.

När under veckan var du gladast och när var du mest ledsen?
I tisdags när vi köpte bilen var jag väldigt glad, men jag tror ändå svaret får bli i morse. När jag vaknade utvilad med 3 mysiga katter hos mig i sängen. Underbart! Ledsen var jag nog i fredags kväll då. Ensam, trött och allmänt grinig. Ensamtid är skönt men kan vara jobbigt också på sina sätt.

Vad fanns för mycket respektive för lite av under veckan?
För mycket förvirrade känslor på jobbet. För lite tid och energi, mest det senare.

Vad ser du fram emot under nästa vecka, och vad bävar du för?
Jag bävar för att kommande veckan på jobbet ska bli lika energikrävande och förvirrad som den som just varit. Jag ser fram emot att ta en test-tur med vår nya bil till helgen.

Jag avslutar inlägget med ytterligare en kattbild, bara för att jag kan. Det kan vara svårt att få något handarbete gjort med katt i knäet. Men denna lilla mamma kom och var så avslappnad och mysig att jag bara kunde lägga filten över henne och fortsätta virka medans hon sussade sött.♥

5 thoughts on “Fem en Fredag V.38

 1. Paula 20 september, 2020 / 23:21

  Förstår att du njöt av tre spinnande kompisar. Jag har två här hemma, de ger trivsel till hemmet. Och grattis till bilen, hoppas den bär er långt bort och länge…

  • Anna 21 september, 2020 / 15:55

   Finns ju inget bättre än spinnande, nöjda kissekatter. Hade en fjärde (som egentligen är min egen) att ha hand om också men han håller sig mest ute och är svårare att få bild på.
   Tack! Ja den ska nog ta oss ut på massor av finfina äventyr hoppas jag!

 2. Boklysten 24 september, 2020 / 21:18

  Katter och husdjur överhuvudtaget blir man oftast glad av. Tid och energi har jag också saknat den senaste tiden

  • Anna 25 september, 2020 / 18:59

   Ja djur är livet, eller åtminstone en stor del av det! Hoppas energin kommer tillbaka för oss båda. Nu blir det mörkare tider. Men hösten är vacker och jag får oftast mer energi på vinterhalvåret. Klarar inte riktigt av värme och är nog bättre på att ta det lugnt på hösten när det blir lite mysigare att krypa ner under en filt, se en bra film. Tända ljus och vara njuta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *