Ramslöken är i säsong!

Äntligen är jag tillbaka i vardagen! Åter på jobbet sen igår vilket känns fantastiskt skönt. Har saknat kollegorna och en anledning att ta mig utanför hemmet. Ja att överhuvudtaget få ta mig ut! Hostan hänger kvar lite fortfarande men efter samtal med 1177 var det inget konstigt. Luftrören kunde vara irriterade flera veckor framöver sa dom. Känns lite sådär dock för man får många skumma blickar om man råkar hosta till bland folk, och jag åker ju kollektivt fram och tillbaka till jobbet.

I söndags tjuvstartade jag lite av den sociala biten. Hade då varit feberfri i över 2 dygn och hade gjort lite matlådor samt handlat till min bror som är hemma sjuk. I motsats till mig var han positiv för covid-19 så jag lämnade bara av det utanför hans dörr, sen drog jag vidare till mamma för lite socialt umgänge.h

Hos mamma blev det fika, promenad, ramslöksplockning och god mat. Av ramslöken blev det pesto, smaksatt olja, kaprisinlagda ramslöksknoppar samt ett vispat ramslökssmör som vi hade till maten som var stekta pilgrimsmusslor till förrätt och grillat fläskkött med potatisgratäng som huvudrätt. En pinnglass till efterrätt så blev det plötsligt en 3rätters!

Denna veckan blir en mjukstart på jobbet, känns ganska skönt faktiskt. Ska bara jobba 3 dagar för sen har jag tagit semester torsdag och fredag då jag behöver passa upp lite på katterna efter veterinärbesök. Dom fyllde ju halvår i fredags så det är dags för kastrering! Förhoppningsvis får jag sällskap av Nicklas någon eller några av dom lediga dagarna. Tycker det är så skönt att vi fortfarande kan umgås som vänner ibland. ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *